Hlavní obsah

Šedesát procent dětí by rádo trávilo s rodiči více času

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dospělí se vymlouvají rádi na práci a povinnosti, když si jejich děti stěžují, že na ně rodiče nemají dostatek času. A nový britský průzkum potvrzuje, že moderní rodiče si dělají času skutečně málo. Šest z deseti dětí tvrdí, že by s rodiči trávilo rádo více času, ale rodiče se vymlouvají na zaměstnání a ekonomickou krizi.

Foto: Profimedia.cz

Na děti udělají dojem ty nejobyčejnější věci.

Článek

Jen každý osmý rodič má přitom pocit, že netráví s dětmi dostatek času, a přiznává, že kvalitní čas s potomky tráví jen jednou či dvakrát týdně.

V průzkumu britský Institut pro rodinu a rodičovství zpovídal děti ve věku šest až deset let a vždy alespoň jednoho z jejich rodičů. Šest z deseti dětí si stěžovalo na to, že by s rodiči trávilo rádo více času. A ve městech přitom situace byla horší, nejhorší pak v Londýně, kde si na to stěžovalo 75 procent dětí.

Děti si potrpí na „obyčejné" věci

Přitom dvaapadesát procent rodičů věří, že věnuje svému dítěti dost času a pozornosti. Dvě procenta rodičů ve Velké Británii pak nemají na dítě čas vůbec.

Zároveň však rodiče tvrdí, že tráví se svými potomky více času, než trávili jejich vlastní rodiče s nimi.

„Důkazy naznačují, že děti potřebují, aby jim rodiče věnovali čas. A přitom platí, že na děti udělají dojem ty nejobyčejnější věci,“ tvrdí doktorka Katherine Rakeová z Institutu pro rodinu a rodičovství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám