Hlavní obsah

Evropa je nám na dosah

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již podruhé zamíří putovní informační veletrh s názvem Evropa je vám na dosah v druhé polovině října do čtyř měst České republiky, kde bude informovat o studijních příležitostech na evropských univerzitách, o možnostech zaměstnání v zemích EU, o podmínkách podnikání či o právech spotřebitelů napříč EU.

Foto: Profimedia.cz

Cílem soutěže je, aby účastníci symbolicky překonali na rotopedech vzdálenost z ČR do Bruselu, a dokázali tak, že Evropa je nám skutečně na dosah.

Článek

Akci pořádá zastoupení Evropské komise v České republice ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a odborem informování o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR u příležitosti 20. výročí jednotného evropského trhu.

Informace, rady, ale i zábava

Svou cestu zahájila road show v úterý 16. října v Praze a během následujícího týdne postupně navštíví Liberec, Olomouc a Ústí nad Labem. Prostřednictvím zástupců evropských informačních a poradenských sítí poskytne veřejnosti důležité informace, užitečné rady a atraktivní hudební a zábavný program.

Další akce proběhnou 17. října v Liberci na náměstí Dr. E. Beneše, 18. října v Olomouci na Horním náměstí a 23. října v Ústí nad Labem na Mírovém náměstí.

Vítěz získá půlroční jazykový kurz

Cílem soutěže je, aby účastníci veletrhu pomocí štafety čtyř měst symbolicky překonali na rotopedech vzdálenost 900 km, tedy vzdálenost z ČR do Bruselu, a dokázali tak, že Evropa je nám skutečně na dosah.

„Po loňském úspěšném prvním ročníku, který se konal v Plzni, Brně, Českých Budějovicích a Pardubicích, jsme vybrali čtyři nové regiony, kde se mohou občané v jeden den na jednom místě informovat o možnostech zaměstnání v zemích EU, o studijních příležitostech na evropských univerzitách, o podmínkách podnikání v evropských zemích či o právech spotřebitelů v rámci EU,“ říká Tereza Sanjuan ze Zastoupení Evropské komise v České republice, která má starosti koordinaci informační sítě Europe Direct.

Kromě získání praktických informací budou moci návštěvníci akce také soutěžit o zajímavé ceny. Každý, kdo se na akci naučí něco málo o Evropské unii, zodpoví pár jednoduchých otázek a vydá trochu energie na virtuální cestě do Bruselu, může vyhrát hlavní cenu v podobě půlročního jazykového kurzu. Výherce bude vylosován vždy v 17.30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám