Hlavní obsah

Jen devět procent uchazečů o práci odmítá poloviční úvazek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze devět procent Čechů by se v případě potíží s hledáním zaměstnání nesmířilo s polovičním úvazkem. Vyplývá to z ankety serveru OnlinePráce, které se zúčastnilo 1164 respondentů.

Foto: Profimedia.cz

Pro člověka hledajícího zaměstnání by práce na poloviční úvazek měla být lepší alternativou než žádná práce.

Článek

Server se svých návštěvníků zeptal, zda by v případě, že vyhovující hlavní pracovní poměr nemůžou najít, vzali zavděk alespoň tím na poloviční úvazek.

Na devět procent respondentů takové řešení problémů s hledáním zaměstnání kategoricky odmítlo. Dalších 42 procent věří, že více částečnými úvazky mohou ten plný nahradit. Zbytek, tedy 49 procent věří, by poloviční úvazek bralo do doby, než si najde práci na plný úvazek.

Polovičních úvazků bude přibývat

"Práce na poloviční úvazek je v poslední době častěji skloňovaným pojmem, a to nejen v souvislosti s vysokoškolskými studenty či ženami na mateřské dovolené. Zaměstnavatelé musí šetřit, kde se dá, na druhé straně i pro člověka hledajícího zaměstnání by práce na poloviční úvazek měla být lepší alternativou než žádná práce. Dá se čekat, že nabídek na takový úvazek bude spíše přibývat," uvedla Lea Kozáková z portálu OnlinePráce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám