Hlavní obsah

Zjistěte si, kolik máte brát

Novinky, kil

Řešitelé projektu Národní soustava kvalifikací připravili na portálu www.vzdelavaniaprace.cz nové funkce, které pomohou nezaměstnaným nebo občanům toužícím po lepší práci lépe se orientovat při hledání vysněného zaměstnání.

Foto: archiv MPSV - Národní soustava kvalifikací

Významnou inovací stránek je široká nabídka pracovních pozic.

Článek

Po zaregistrování na vzdelavaniaprace.cz se nově zobrazuje funkce „Kolik mám brát“, kde se uživatel dozví průměrnou mzdu ve zvoleném oboru. Kromě výčtu volných pracovních míst se zájemce může přihlásit i na vzdělávací kurz nebo ke kvalifikační zkoušce. Jejím splněním získá osvědčení o odborné způsobilosti, které je podle zákona uznávané jako veřejná listina, má tedy stejnou váhu jako například výuční list.

Nabídka volných pracovních míst

Významnou inovací stránek je široká nabídka pracovních pozic ze serveru Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Seznam pracovních nabídek obsahuje i přímé kontakty na zaměstnavatele a umožňuje různé možnosti filtrování, které usnadňuje výběr. Pro snazší orientaci při hledání práce lze také nastavit „hlídacího psa“ a ukládat zajímavé nabídky do oblíbených položek.

Podle slov hlavního manažera NSK2 Iva Jupy se bude seznam pracovních nabídek neustále rozšiřovat. „V současné době je na serveru vzdelavaniaprace.cz přes 16 tisíc nabídek na volné pracovní pozice. Do budoucna bychom rádi spolupracovali s více servery, které se nabídkou práce zabývají. Chystáme také možnost vkládání životopisů a uživatelé budou mít možnost zapsat si do svého profilu absolvování zkoušky dle NSK2,“ prohlásil Ivo Jupa

Nejucelenější pomoc v oblasti vzdělávání

Řešitelé projektu NSK2 se snaží uživatelům na serveru vzdelavaniaprace.cz co nejvíce usnadnit orientaci a zajistit jim snadnou cestu při hledání práce. Novým pomocníkem pro návštěvníky webu je Průvodce, který je jednoduše provede profesemi. V neposlední řadě se lze dozvědět odpovědi na často kladené otázky v nové sekci Otázky a odpovědi.

„Díky dobré komunikaci s uživateli a soustavnému zlepšování služeb nyní představujeme nejucelenější zdroj a pomoc v oblasti vzdělávání a práce u nás,“ zdůrazňuje Ivo Jupa.

O Národní soustavě kvalifikací

Národní soustava kvalifikací (NSK) je projekt MŠMT, jehož řešitelem je Národní ústav pro vzdělávání. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Národní soustava kvalifikací má pomoci těm, kteří z nějakého důvodu nedokončili školu a chtějí si doplnit vzdělání. Pomůže také všem, kteří vystudovali v jiném oboru, než pracují a potřebují mít doklad o svých znalostech a dovednostech.

K dnešnímu dni bylo vytvořeno 347 hodnoticích a kvalifikačních standardů dílčích kvalifikací. Od zahájení Národní soustavy kvalifikací v roce 2005 do konce června 2012 bylo vykonáno 51 016 zkoušek. Více na http://www.nuv.cz/nsk2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám