Hlavní obsah

Česká pojišťovna nabírá absolventy vysokých škol

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy mají čerstvě dostudovaní mladí lidé problém sehnat práci, nabírá Česká pojišťovna desítky absolventů vysokých škol z různých oborů. Bude je přijímat na pozice analytiků, pojistných matematiků, programátorů, produktových specialistů, ale i likvidátorů, právníků nebo risk specialistů.

Foto: Profimedia.cz

Česká pojišťovna je největší pojišťovací společností v Česku.

Článek

Česká pojišťovna v červenci letošního roku otevřela pro čerstvé absolventy všech oborů nový běh programu s názvem Naděje a plánuje do něj přijmout až 70 zájemců.

Za rok projdou celou firmou

„Nabízíme studentům účast v ročním absolventském programu, který obnáší stáže napříč celou spoečností, účast na týmovém projektu, setkání s řadou odborníků v dané profesi, sebekoučování i možnost dalšího rozvoje a vzdělávání. Program Naděje navazuje na již tradiční Trainee program, který jsme v České pojišťovně realizovali více než pět let, ale čítá třikrát více účastníků,“ uvádí Stanislav Háša, personální ředitel ČP.

Více informací o kariérním uplatnění v České pojišťovně získají studenti na webových stránkách pojišťovny a možnost osobně poznat svého potenciálního budoucího zaměstnavatele budou mít také na studentských pracovních veletrzích v Praze, Brně, Plzni či Ostravě.

Důraz na matematiku a statistiku

Největší nedostatek kvalifikovaných pracovníků je na pozici pojistný matematik. „Hledáme absolventy se znalostí pojistné matematiky, přičemž praxe není podmínkou. Absolventů statisticko-pojistného inženýrství či jiných oborů zaměřených na matematiku nebo statistiku je málo, proto lákáme studenty těchto oborů již v průběhu studia a umožňujeme jim také částečné úvazky a dlouhodobé brigády,“ dodává Háša.

Česká pojišťovna je největší pojišťovací společností v Česku. Spravuje téměř 8,5 milionů pojistných smluv a její celkové předepsané pojistné za rok 2011 dosáhlo dle mezinárodních účetních standardů výše 33,4 miliardy korun. Ve firmě působí řada známých a na trhu uznávaných pojistných matematiků, kteří se podílejí např. na výuce na vysokých školách nebo na přípravě významných odborných publikací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám