Hlavní obsah

Olympiáda prý pracovní morálku českých zaměstnanců neohrozí

Novinky, kil

Televizní přenosy olympijských soutěží v reálném čase mohou zaměstnance svádět k poklesu pracovní morálky. Téměř dvě třetiny českých HR manažerů si ale nemyslí, že by letošní olympiáda a s ní spojené aktivity na pracovišti měly na efektivitu práce vliv. Skoro třetina (28 %) IT manažerů v České republice dokonce nechá své zaměstnance sport v práci sledovat.

Foto: Profimedia.cz

Skoro třetina českých IT manažerů nechá své zaměstnance olympijské soutěže v práci sledovat.

Článek

Vyplývá to z mezinárodního průzkumu personální agentury Robert Half International mezi řediteli a manažery v oblasti lidských zdrojů, IT a financí v 19 zemích světa.

Ve světě jsou tolerantnější

„Více než 70 % dotázaných českých IT manažerů však raději nebude sledování sportovních přenosů na počítači v práci povolovat. Ve srovnání s Českou republikou jsou IT manažeři v ostatních zemích, kde průzkum probíhal, více benevolentní. Celkem 43 % všech dotázaných IT manažerů nechá své zaměstnance sport na pracovišti sledovat,“ říká Tomáš Bergl, manažer společnosti Robert Half.

V tomto směru jsou nejtolerantnějšími zeměmi Francie a Velká Británie, kde téměř polovina (47 %) respondentů uvedla, že nechá své zaměstnance v práci olympijské hry sledovat.

Obavy z poklesu produktivity

Nejčastějším důvodem pro zákaz sledování sportu jsou obavy z poklesu produktivity práce, což udává 81 % IT manažerů v České republice. Druhé největší procento (36 %) souvisí se strachem z přetížené počítačové sítě.

Největší strach o bezpečnost mají IT manažeři ve Francii a Německu, kde by kvůli tomu zaměstnancům olympiádu nepovolila přibližně třetina respondentů.

Více než polovina dotázaných HR manažerů z Německa, Belgie a Švýcarska si naopak myslí, že olympijské hry a s nimi spojené aktivity na pracovišti budou mít na motivaci jejich zaměstnanců pozitivní vliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám