Hlavní obsah

Společná cesta do práce upevňuje manželství

Partnerství posilují společné sny, cíle a ambice. Pokud manželé a partneři směřují stejnou cestou, většinou se jejich vztah posiluje. Platí to doslova také o dojíždění do práce. Podle hongkongských psychologů totiž sdílením směru získávají pocit, že sdílejí více společných cílů.

Foto: Profimedia.cz

Mezi sdílením cesty do práce a vyšším uspokojením ze vztahu existuje souvislost.

Článek

Odborníci z Čínské univerzity v Hong Kongu dokonce doporučují mladým párům, aby po vstupu do manželství zvolily své bydlení tak, aby oba partneři cestovali do zaměstnání stejným směrem.

„Uspokojení manželů v jejich vztahu může záviset také na tom, zda jezdí do práce stejným směrem, nebo jiným,“ tvrdí psycholožka Irene Chuangová.

Fyzický pohyb prezentuje představy

Podle ní fyzický pohyb hodně znamená, protože je prezentací toho, co vyjadřujeme metaforicky, když říkáme, že si někdo jde svou vlastní cestou, či že naopak jdou partneři stejnou cestou.

Chuangová ve dvou rozsáhlých studiích prokázala, že mezi sdílením cesty do práce a vyšším uspokojením ze vztahu existuje souvislost, přičemž tento vztah existuje bez ohledu na ostatní faktory: počet let strávených v manželství, počet společných dětí, výši příjmů a rozdíl v čase stráveném dojížděním.

Nejhorší situace podle Chuangové může nastat, když manželé bydlí ve středu cesty mezi dvěma zaměstnáními manželů a každý už u domu míří naprosto opačným směrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám