Hlavní obsah

Nejvíc pracovních brigád nabízejí obchody

Právo, Radek Plavecký

V Praze a ve středních Čechách je stále poměrně dost příležitostí, jak si přivydělat při letní brigádě. Na mnoha obchodech visí cedule, jejímž prostřednictvím shánějí provozovatelé obchodů záskok za stálé zaměstnance, kteří se střídají na dovolených.

Foto: Profimedia.cz

V obchodech obvykle hledají prodavače nebo síly na doplňování zboží do regálů.

Článek

Zajímavou brigádu nabízí třeba organizace Člověk v tísni v Praze. „Je to práce vhodná hlavně pro studenty a nemáme nějaké omezení na počet brigádníků. Po zaškolení by měli oslovovat veřejnost a představovat lidem činnost naší organizace,“ řekl Právu Vojtěch Drahorád z organizace Člověk v tísni.

Touto cestou chce humanitární společnost kontaktovat možné dárce, díky jejichž podpoře pak pomáhá obětem přírodních katastrof, válečných konfliktů, ale také politických represí diktátorských režimů.

Výdělek až 150 korun za hodinu

Studenti, kteří by měli pracovat alespoň tři dny v týdnu po šesti hodinách, si tak mohou vydělat 110 až 150 korun za hodinu.

Sehnat se dá podle nabídek pracovních agentur také práce v obchodech, kde obvykle hledají prodavače nebo skladníky, a také u firem, které zajišťují roznos reklamních letáků.

Velmi časté jsou nabídky na vyhledávání zákazníků formou oslovování na ulicích nebo v obchodních centrech a přímé nabízení různého zboží, ale také třeba prodej charitativních předmětů. Odměna se zpravidla pohybuje v rozmezí od 60 do 120 korun za hodinu.

Některé firmy propouštějí

V mnohem menší míře než brigády se objevují hromadnější nábory zaměstnanců do firem. Podniky hledají spíše jednotlivce a v nynější složité ekonomické situaci příliš nenabírají. Naopak například kolínská automobilka TPCA se zbavila 150 agenturních pracovníků a postupně snižuje stav také o lidi, kteří odcházejí do důchodu a za něž už se nehledá náhrada.

V Sázavanu mají šanci obráběči

Výjimkou je tak společnost Wikov Sázavan ve Zruči nad Sázavou, která je známá i pod dřívějším názvem Sázavan Strojírny. Tato firma na výrobu strojírenských součástí hledá nové pracovníky.

„Prakticky ihned přijmeme nové zaměstnance v profesích obráběč kovů a operátor CNC strojů. V této první etapě půjde zhruba o 10 nových lidí a následně mohou přibýt i další,“ uvedl generálním ředitel Wikov Sázavan Pavel Ziecina. Momentálně zaměstnává zručská firma přes 60 lidí, její roční tržby se pohybují kolem 70 milionů Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám