Hlavní obsah

Dobrovolníci z energetického gigantu ČEZ pomáhali potřebným

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rovná stovka středočeských zaměstnanců Skupiny ČEZ věnovala pracovní den deseti neziskovým organizacím. Seniorům, autistickým nebo jinak zdravotně znevýhodněným lidem například upravili zahradu, umyli okna a pomohli s úklidem.

Foto: archiv ČEZ

Sestra Alžběta rozděluje dobrovolníkům z ČEZ úkoly.

Článek

Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již pátý rok. Tentokrát se dobrovolníci vypravili do deseti neziskových organizací v Praze a ve středních Čechách.

Odměnou je dobrý pocit z pomoci druhým

Šestnáct analytiků a manažerů například obnovilo zarostlý plot zahrady Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. „Dobrovolníci odvedli fyzicky náročnou práci, na kterou bychom nestačily. Myslím, že zítra jejich tělo pocítí, jak se nadřeli. Snad si s únavou odnesli i dobrý pocit, že nám pomohli,“ poznamenala sestra Alžběta.

Desetičlenná parta zase pomohla Centru výcviku psů Helppes v Praze 5 připravit Mistrovství ČR asistenčních a vodicích psů. „Natírali jsme šatní skříňky a trenažér. Zaujalo mě, že mimo psů tu cvičí i vodicího koně,“ podotkla Vladana Krupová z útvaru nákupu.

Tři dobrovolnice pak zpestřily den handicapovaným klientům Dílen tvořivosti; všichni společně vyráběli květiny z látky, brože a záložky do knížek. Další trojka se pustila do jarního úklidu pokojů ve stacionáři Vyšší Hrádek.

Projekt trvá od roku 2008

Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“ organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran. Během čtyř let se zapojilo 1541 firemních dobrovolníků, kteří pomáhali průměrně v 50 veřejně prospěšných organizacích ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám