Hlavní obsah

Patnáct procent pracovních e-mailů tvoří drby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý sedmý e-mail odeslaný v pracovní době z pracovní pošty obsahuje informace, které nejsou nijak relevantní pro pracovní záležitosti a mohou být označeny jednoduše jako drby.

Foto: Profimedia.cz

Pomluvy jsou obecně tím, jak se dozvídáme to, co víme o druhých.

Článek

Zabývají se totiž někým jiným, o němž hovoří většinou nelichotivě či ho jinak pomlouvají. Průměrně přitom dnes odešle zaměstnanec kolem 112 emailů za den.

Drbe se bez ohledu na postavení

Podle expertů z Georgia Institute of Technology analýza stovek tisíc firemních e-mailů ukázala, že drby a pomluvy šíří lidé na všech pracovních pozicích až po ty nejvyšší. Nejhůře placení zaměstnanci však posílají pomlouvačných mailů přeci jen nejvíce. Analýza dále odhalila, že negativní pomluvy jsou třikrát častější než ty pozitivní.

Drby jsou formou komuikace

„Když se řekne pomluva, většina lidí má pro toto slovo okamžitě negativní vysvětlení, ale ve skutečnosti je to velmi důležitá forma komunikace. I drobná informace, že Eric přijde pozdě na mítink, může být jednou z mnoha, pokud jich je ale více, pak nabudete dojmu, že Eric chodí pozdě. Pomluvy jsou obecně tím, jak se dozvídáme to, co víme o druhých. V této studii jsme je viděli jednoduše jako prostředky šíření sociální informace,“ prohlásil docent Eric Gilbert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám