Hlavní obsah

Kariéra a moc dělá z žen alkoholičky

Úspěšné kariéristky pijí dvakrát více alkoholu než ženy, které živí vlastní ruce a méně mocná a společensky prestižní povolání. Čím žena začne šplhat výše a stoupá na společenském žebříčku, tím začne pít více alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Manažerky vypijí ve srovnání s dělnicemi více než dvojnásobek alkoholu.

Článek

Více než dvojnásobné množství konzumovaného alkoholu u manažerek ve srovnání s dělnicemi a učňovskými profesemi kopíruje trend, podle něhož v posledních letech vzrůstá konzumace lihových nápojů především u střední třídy.

Podle britského průzkumu vypije žena na manažerské pozici v průměru 112 mililitrů čistého alkoholu týdně, zatímco dělnice a uklízečky jen 52 mililitrů týdně.

Alkoholismus je epidemií střední třídy

„Je dobře, že stále více žen je na vrcholných pozicích v práci a užívá si společenský život v hospodách a barech. Ale tato znepokojující čísla týkající se konzumace alkoholu u žen naznačují, že došlo ke generační změně ve společnosti a nadužívání alkoholu se stalo epidemií střední třídy,“ tvrdí labouristická politička Diane Abbottová navržená ve Velké Británii na post stínové ministryně zdravotnictví.

Ženy by podle britských zdravotníků měly vypít jen kolem dvaceti až třiceti mililitrů alkoholu denně, což je obsaženo zhruba v půllitru světlého ležáku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám