Hlavní obsah

Šance pro studenty vědních a technických oborů

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru března odstartoval projekt Supervlákna 2012, sponzorovaný společnostmi DuPont, KATZ Graduate School of Business a PwC Academy. Projekt prověří formou soutěže kreativitu studentů a zároveň jim poskytne řadu praktických zkušeností s tím, jak uspět se svými nápady v komerčním sektoru.

Foto: Profimedia.cz

Projekt je určen zejména pro posluchače technických oborů.

Článek

„Na českém trhu působíme již 20 let a Českou republiku vnímáme jako zemi s obrovským potenciálem v inovativních oborech. Společně s našimi partnery chceme ukázat zejména studentům technických věd, že úspěšný výzkum a moderní technologie stojí na dobrých nápadech a na umění, jak tyto nápady komerčně využít,“ říká Soňa Krausová, ředitelka DuPont Česká republika.

Do projektu, který probíhá od 2. dubna a vyvrcholí vyhlášením vítězů 28. září, se mohou zapojit studenti všech vysokých škol, ale určen je zejména pro posluchače technických oborů. Tématem prvního ročníku projektu je inovativní praktická aplikace materiálů Kevlar® nebo Nomex®.

Registrace do konce dubna

Do 30. dubna je otevřena registrace na stránce www.supervlakna.cz. Po registraci získají studenti přístup k podkladovým materiálům a zároveň se jim otevře možnost přihlásit se na další aktivity v rámci projektu, mezi které patří například praktické tréninky prezentačních dovedností nebo workshopy o efektivních inovacích v podnikatelském sektoru.

Otevřen bude i program mentoringu, který propojí účastníky projektu se studenty a absolventy EMBA programu. V průběhu projektu bude k dispozici i stránka v rámci komunitní sítě Facebook na adrese www.facebook.com/supervlakna.

Pro vítěze odměna 100 000 Kč

Kromě zkušeností, které mohou v průběhu projektu nasbírat všichni účastníci, si ti nejlepší rozdělí peněžní odměny v celkové výši 100,000 korun. Výherce bude mít navíc možnost navštívit inovační centrum společnosti DuPont ve švýcarské Ženevě.

„Vědecké a technické vědomosti studentů u nás jsou na vysoké úrovni, často jim ale chybí cílené vzdělávání v oblasti porozumění možnostem komerční aplikace pro jejich nápady a inovace. Účastí v projektu Supervlákna 2012 chceme přispět k rozvoji mladých talentů a ke zvýšení kvality českých absolventů vysokých škol již v počátečním stádiu jejich kariéry,“ říká Jonathan Appleton, ředitel oddělení The Academy v PwC Česká republika.

O projektu

Projekt Supervlákna 2012 je studentská soutěž s cílem podpořit mladé talenty nejen technických oborů v České republice. Projekt je určen pro všechny studenty vysokých škol a organizují jej společnosti DuPont, KATZ a PWC Academy. Více informací, včetně kompletních podmínek, časového harmonogramu a možnosti registrace naleznete na www.supervlakna.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám