Hlavní obsah

Britští policisté musí s váhou dolů, jinak zeštíhlí jejich platy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští policisté hromadně míří do posiloven a odkládají oblíbené smažené pokrmy. Jejich šéfové totiž začali skutečně tvrdě bojovat s obezitou a nepohyblivostí pořádkových sil.

Foto: Profimedia.cz

Muži a ženy, kteří chtějí sloužit britské policii, musí být fit.

Článek

Muži a ženy, kteří chtějí sloužit britské policii, musí být fit. A kdo třikrát za sebou neprojde náročným testem fyzické zdatnosti, bude podroben disciplinárnímu řízení a dočká se i krácení mzdy.

Musejí doběhnout zločince

Vedení policistů tvrdí, že nestojí o to, aby v uniformách chodili samí supermani, ale muži zákona musejí být minimálně schopni pronásledovat zločince a být flexibilní při fyzických úkonech.

Každý policista bude muset být schopen běžet po tři minuty a pětatřicet sekund rychlostí 8,8 kilometru za hodinu. Tento test je navíc v Severním Irsku rozšířen o náročné lezení po stěnách, které tamní policisté musejí také zvládnout v rámci povinných zkoušek.

Polovina má nadváhu

Podle zprávy britské ministryně vnitra Theresy Mayové má více než polovina mužů britské Metropolitní policie nadváhu, dvaadvacet procent mužů je obézních a každý stý policista je dokonce morbidně obézní. Mezi ženami trpí nadváhou dvaatřicet procent, šestnáct procent je obézních a dvě procenta morbidně obézní.

Reklama

Výběr článků

Načítám