Hlavní obsah

O ostravský veletrh pracovních příležitostí byl mezi studenty zájem

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečnou příležitost vytipovat a vybrat si budoucího zaměstnavatele, navázat s ním kontakt, spolupráci nebo si alespoň udělat přehled o trhu práce měli v úterý 13. března v Ostravě studenti a absolventi vysokých škol.

Foto: Anna Bortlíčková , Právo

Na veletrhu Kariéra Plus místy nebylo k hnutí.

Článek

Na veletrhu pracovních příležitostí Kariéra Plus, který se už popáté konal na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě, nabízelo vysokoškolákům pracovní místa přes sedmdesát firem.

Do roku 2020 budeme potřebovat přijmout tisíce mladých techniků.
Pavel Puff, skupina ČEZ

Mladí lidé měli možnost nejen seznámit se s firmami, nabízenými pracovními pozicemi i požadavky kladenými na kandidáty na daná místa, ale také u některých firem mohli hned vyplnit dotazník a ucházet se tak o práci.

Pomoc pro absolventy i studenty

„Je to rozhodně velká pomoc pro studenty, s firmou se seznámí, dozvědí se, co nabízí, udělají si první dojem,“ řekl Právu Marek Zháněl, který letos končí studium oboru marketing a obchod.

„Dobré je, že člověk se nejen seznámí s nabídkou práce, ale hned může vyplnit dotazník,“ uvedla Karolína Jiroutová, která letos završí navazující studium v oboru recyklace materiálu. „Veletrh je přínosný pro absolventy, ale i pro studenty prvního ročníku, protože řada firem nabízí i praxe a stáže,“ řekla budoucí inženýrka.

Firmy hledají zájemce v předstihu

Své budoucí zaměstnance mezi vysokoškoláky hledaly na veletrhu firmy různých odvětví. „Pravidelně přijímáme absolventy hlavně do divize železniční doprava,“ řekla Právu personální ředitelka skupiny Advanced World Transport (AWT) Dana Janowská s tím, že zájem o práci v AWT projevilo během veletrhu více než sto studentů.

Na Kariéře Plus nechyběla ani těžební společnost OKD. „Máme zájem zejména o studenty hornictví, elektrotechniky a strojírenství. Studenty, se kterými se dohodneme o jejich budoucím působení v OKD, podporujeme,“ řekl mluvčí OKD Vladislav Sobol.

Skupina ČEZ, jak sdělil ředitel jejího útvaru Strategický nábor Pavel Puff, se prezentuje na řadě podobných veletrhů po celé republice. „Do roku 2020 budeme potřebovat přijmout tisíce mladých techniků. Abychom tyto potřebné počty zajistili, musíme, stejně jako ostatní technicky zaměřené společnosti v České republice, vyhledávat a oslovovat mladé v předstihu,“ uvedl.

Mluvčí Kariéry Plus Alice Šustková uvedla, že podle odhadu veletrh navštívilo téměř pět tisíc studentů a absolventů vysokých škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám