Hlavní obsah

KPMG zabodovala v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů světa – skončila druhá

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová síť poradenských společností KPMG se umístila na druhém místě v žebříčku nejatraktivnějších zaměstnavatelů světa. Ten každoročně sestavuje společnost Universum na základě hlasování studentů ekonomických a inženýrských oborů z předních světových univerzit. První místo patří společnosti Google.

Foto: Profimedia.cz

160 tisíc hlasů studentů rozhodlo o konečném pořadí na žebříčku padesáti nejatraktivnějších zaměstnavatelů z celého světa.

Článek

Přibližně 160 tisíc hlasů studentů rozhodlo o konečném pořadí na žebříčku padesáti nejatraktivnějších zaměstnavatelů z celého světa za rok 2011. Zastoupení největších poradenských firem světa, tzv. Velké čtyřky v první pětce žebříčku, svědčí o jejich silné globální pozici a popularitě mezi studenty. Díky jejich přízni předstihly například Microsoft, Procter and Gamble nebo J. P. Morgan. Do první globální desítky se vůbec poprvé také vešla společnost Apple.

Velký úspěch, ale i závazek

„Druhé místo v tak silné konkurenci považujeme za obrovský úspěch. Stojí za ním tvrdá práce našich personalistů a manažerů jednotlivých týmů. Konkrétně v České republice oceňují naši mladí kolegové z řad čerstvých absolventů vstřícnou firemní kulturu, kontinuální vzdělávání a množství zaměstnaneckých výhod,“ říká Jan Žůrek, řídící partner společnosti KPMG Česká republika.

Loni si síť poradenských společností KPMG dala za cíl zaměstnat okolo 75 000 absolventů vysokých škol, což je o 25 procent více než v předchozích letech. „V České republice jsme loni přijali 80 absolventů a i letos plánujeme navýšit jejich počet o přibližně stejné číslo,“ doplňuje Jan Žůrek, který chápe toto ocenění také jako velký závazek.

Hlasovali studenti z 12 světových ekonomik

Průzkumu poradenské společnosti Universum se zúčastnilo na 160 000 studentů univerzit ekonomického a inženýrského zaměření z 12 vedoucích světových ekonomik (USA, Číny, Německa, Francie, Velké Británie, Itálie, Japonska, Brazílie, Španělska, Kanady, Ruska a Indie). Respondenti odpovídali na otázku, kdo je podle nich ideálním zaměstnavatelem.

Reklama

Výběr článků

Načítám