Hlavní obsah

Odboráři budou poskytovat na internetu právní poradenství

Odbory připravují spuštění internetového portálu, který má lidem nabídnout pracovní a právní poradenství. Do budoucna by na něm také mohli zaměstnavatelé zveřejňovat volná pracovní místa.

Foto: Profimedia.cz

Do budoucna by mohli zaměstnavatelé zveřejňovat na portálu i volná místa.

Článek

Portál je podle předsedy Asociace samostatných odborů (ASO) Bohumíra Dufka financovaný z Evropského sociálního fondu, který na projekt poskytl přes 36 milionů Kč. Lidé na něm naleznou informace týkající se pracovněprávních vztahů. Ty se budou týkat například uzavírání pracovních smluv, výpovědí, poradenství v oblasti hledání zaměstnání, ale také daňových věcí.

Právní porady budou zdarma

Pokud se přes portál člověk obrátí na jeho provozovatele, může požádat o pomoc s řešením svého problému. "Zdarma bude mít poradu a přípravu soudního sporu," řekl Dufek. Do budoucna by podle něj zaměstnavatelé mohli na portálu zveřejňovat i volná místa.

V rámci projektu bude instalováno a zprovozněno 12 multimediálních informačních kiosků, které budou umístěny na dobře přístupných a bezbariérových veřejných místech ve všech krajských městech vyjma Prahy, stojí v popisu na webových stránkách Evropského sociálního fondu. Přes kiosky bude možné přečíst si obsah portálu, ale i komunikovat s provozovatelem.

Zkušební start 30. července

Portál by měl být ve zkušebním provozu spuštěný 30. července. V současnosti se hledá vhodný název.

"Pokud to zafunguje, tak chci portál rozšířit, aby měl větší dostupnost," řekl Dufek. Do budoucna by se tak mohl zvětšit počet kontaktních míst i rozsah poskytovaných služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám