Hlavní obsah

Soutěž Podnikavá hlava letos už potřetí

Právo, Petr Marek

Padesát tisíc korun, pronájem kanceláře pro rozjezd podnikání na rok zdarma a další věcné ceny čekají na vítěze veřejné soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava.

Stejně jako v předchozím roce se mohou soutěže zúčastnit i studenti středních škol.

Článek

Další ročník soutěže vyhlásil Vědeckotechnický park (VPT) Univerzity Palackého (UP).

„Do soutěže se mohou přihlásit se svým podnikatelským nápadem všichni bez jakéhokoli omezení. Podmínkou je pouze to, aby jejich záměr nebyl doposud realizovaný. Stejně jako v předchozím roce se mohou soutěže zúčastnit i studenti středních škol, kteří však musí mít v týmu alespoň jednoho garanta projektu staršího osmnácti let,“ upřesnil pravidla soutěže ředitel VTP UP Jiří Herinek.

Zvláštní kategorie pro středoškoláky a dívky

Právě pro středoškoláky je připravena zvláštní kategorie Nejlepší středoškolák. Ženy a dívky se mohou zase utkat v kategorii Podnikatel v sukních. V ní budou soutěžit projekty vypracované ženami nebo na ženy zaměřené. Sponzorem této kategorie, tak jako v minulých ročnících, je Olomoucký kraj, který podporuje rovné příležitosti pro ženy a muže.

Finále bude v květnu

„Absolutního vítěze vybere odborná porota v rámci veřejného finále, které proběhne 17. května. Nejlepší návrh přitom bude opět odměněn padesáti tisíci korunami,“ doplňuje projektová manažerka soutěže Silvie Polánková.

Do loňského ročníku Podnikavé hlavy se přihlásilo 57 soutěžících a 41 odevzdalo podnikatelský záměr, což bylo o dvacet více než v prvním ročníku. Organizátoři proto přepokládají v letošním roce ještě vyšší zájem o účast v soutěži.

Reklama

Výběr článků

Načítám