Hlavní obsah

Ženy šéfky častěji řvou a vyjadřují svůj vztek agresivně

Deset procent šéfek a manažerek nezvládá svůj hněv a na své podřízené řve a chová se jinak nevhodně. Oznámila to Britská asociace pro zvládání hněvu.

Foto: Profimedia.cz

Ženy jako šéfky častěji podléhají agresivnímu chování.

Článek

Ženy se více než muži soustředí na detaily, jenže to je v moderní společnosti jejich velkou nevýhodou. Nezvládají pak totiž příliš velký tlak a stres a jako šéfky častěji podléhají agresivnímu chování.

Noční můra mužů

Takové šikanující, ponižující a vzteklé šéfky jsou skutečnými nočními můrami, přičemž na podřízené řve dvacet procent šéfek a deset procent viní z chyb a překážek své kolegy, které kvůli tomu před ostatními zostuzuje.

A z těchto agresivních žen přiznává devadesát procent, že nezvládá zvýšený stres a ten je příčinou nevhodného chování, více než šedesát procent žen viní z problémů na pracovišti špatný management.

Nadměrná pozornost detailům

„Hlavním důvodem zvýšeného hněvu u šéfek je neschopnost zvládat stres. Ženy mají tendenci věnovat více pozornosti detailům, takže se zapotí nad nepodstatnými a malými věcmi. Jsou prchlivé a reagují prudce a mají nemístné kritické poznámky. Kolegové to mohou vnímat jako šikanu,“ tvrdí Mike Fisher, šéf Britské asociace pro zvládání hněvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám