Hlavní obsah

Studentkám prospívá optimismus, studentům lehké pochybnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelští psychologové zjistili, že mladí muži s příliš velkým sebevědomím nedosahují nejlepších studijních výsledků. Lépe prospívají ti, kteří mají o svých schopnostech lehké pochybnosti. Naopak dívkám ve studijních výkonech pomáhá, když jsou optimistkami.

Foto: Profimedia.cz

Dívkám ve studijních výkonech pomáhá, když jsou optimistkami.

Článek

„Studentky s optimistickým přístupem mají mnohem lepší výsledky než jejich kolegyně, které mají méně optimistický pohled na svět,“ tvrdí autoři z Univerzity Ben Gurion v poušti Negev.

U mužů ale přílišný optimismus vede k přílišnému sebevědomí. A to se u nich jeví jako kontraproduktivní při studiu, mají pak horší výsledky.

Místo příprav na zkoušku se věnují zábavě

„Optimismus u studentů mužského pohlaví může vést k přílišnému sebevědomí nebo k postoji, že vše dopadne nejlépe. Takže místo příprav na test se jdou večer bavit,“ tvrdí doktorka Tamar Iceksonová.

Podle ní však není důvod, aby muži neoplývali optimismem. Jen by měli být zároveň svědomití. Svědomití muži s optimistickým pohledem na svět mají totiž nejlepší studijní výsledky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám