Hlavní obsah

Masarykova univerzita chystá pracovní veletrh pro studenty na Moravě

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku pracovních příležitostí, ale i témata diplomových prací, stáže nebo odborné praxe nabídne studentům a absolventům vysokých škol veletrh Job Challenge. Masarykova univerzita ho připravuje na 9. listopadu ve Wannieck Gallery v Brně.

Foto: Profimedia.cz

Kromě nabídek práce mohou studenti na veletrhu zkonzultovat i téma své budoucí diplomové práce.

Článek

Letos poprvé se na přípravě veletrhu, který je největší akcí svého druhu na Moravě, podílely také další dvě vysoké školy – Vysoké učení technické v Brně a Mendelova univerzita.

„Pro studenty a absolventy na Moravě podobně rozsáhlý veletrh práce žádná vysoká škola neorganizuje, a tak očekáváme více než dva tisíce návštěvníků. Zváni jsou studenti a absolventi všech vysokých škol,“ uvedla organizátorka Eliška Gončarová.

Zájem mají firmy i studenti

O veletrh májí tradičně velký zájem návštěvníci z řad studentů a letos se také zdvojnásobil počet vystavujících firem. Pracovní příležitosti z nejrůznějších oborů letos nabídne přes 70 společností z komerční, neziskové i státní sféry z Česka i ze zahraničí.

„Návštěvníci se mohou těšit na konkrétní nabídky pozic od lékařů, přes technicky zaměřené posty až po finanční analytiky,“ doplnila Gončarová. Kromě nabídek práce mohou studenti zkonzultovat téma své budoucí diplomové práce, stáž či odbornou praxi.

Výběrové řízení nanečisto

Doprovodný program se zaměří na úspěšný start podnikání nebo na osobnostní rozvoj, nabídne také workshop, který studenty provede výběrovým řízením.

Pracovněprávní poradenství poskytne stánek Úřadu práce ČR, se zkušenostmi ze zahraničí pomůže služba Eures, která sdružuje všechny státy Evropské unie. Novinkou je prezentace projektů, které nabídnou práci na univerzitách.

Akce se koná od 9:00 do 17:00, vstup pro studenty je zdarma. Další informace najdete na: www.JobChallenge2011.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám