Hlavní obsah

Hledání práce jako televizní show

Právo, Karel Kvapil

Počínaje prvním říjnem spouští televize Prima nový formát sociální reality show Moje místo, jenž v deseti dílech přiblíží cestu za novým uplatněním lidí, kteří dlouho nedokázali najít zaměstnání.

Foto: Profimedia.cz

Cílem reality show je podle autorů nalézt pokud možno ideální místo pro všechny zúčastněné.

Článek

Na přípravě seriálu spolupracuje tuzemský internetový portál s nabídkami zaměstnání Prace.cz. Jím vybraní odborníci budou aktérům pomáhat zorientovat se na trhu práce a poskytnou jim rady pro klíčové situace při hledání zaměstnání.

Chtějí zaměstnat všechny účastněné

Cílem reality show je podle autorů nalézt pokud možno ideální místo pro všechny zúčastněné. Televizní štáb i zástupci portálu se přitom snaží prozkoumat předpoklady, limity a možnosti jednotlivých aktérů a pomoci jim s nasměrováním jejich dalšího rozvoje.

„Od prvních dílů pořadu se z účastníků snažíme udělat co nejpřitažlivější kandidáty o práci. Zkoumáme jejich motivační i kompetenční stránky a učíme je efektivně využívat moderní nástroje pro hledání zaměstnání prostřednictvím pracovních portálů, přitom však neopomíjíme ani alternativní formy uplatnění, například dobrovolnictví,“ uvedl Milan Jasný, obchodní ředitel společnosti LMC, která portál Prace.cz provozuje.

Vyzkouší si i psychodiagnostiku

Kromě zlepšení běžně potřebných činností, jako jsou vytvoření životopisu, sestavení motivačního dopisu či odpovídající vystupování u pracovního pohovoru, podstoupí aktéři hledající práci také moderní náborové metody, které dnes firmy na trhu aplikují. Půjde například o psychodiagnostiku, kdy účastníci na vlastní kůži poznají testování pomocí Psychometrie on-line.

Některé z dílů se budou věnovat rovněž zaměstnávání zdravotně postižených lidí, dobrovolnické pomoci, sžití s kolektivem (teambuilding), koučinku, situačnímu chování (netradiční a krizové situace) aj.

S hodnocením pomohou celebrity

Diváci se v pořadu setkají také s některými celebritami, které zhodnotí výkony a ambice adeptů v rámci jejich profesních zkoušek. Jde například o Lucii Bílou, Ondřeje Soukupa, Otu Balage či Jiřího Adamce. V úvodním teambuildingu navíc prověří všechny účastníky herečka Eva Holubová a celým pořadem bude diváky provázet hlas Pavla Kříže.

Reality show Moje místo bude od 1. října Prima vysílat každou sobotu v podvečerních hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám