Hlavní obsah

Úspěšnou ženu vystřídá Adam a Eva

Právo, Anna Bortlíčková

Vzdělávací cyklus Úspěšná žena, který realizovala krajská Agentura pro regionální rozvoj v Moravskoslezském kraji, vystřídá program Adam a Eva. Tento projekt je však, jak je už z názvu zřejmé, určen ženám i mužům.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Mezi úspěšné absolventky, kterým cyklus Úspěšná žena pomohl najít práci, patří Marcela Matušinská z Ostravy.

Článek

Cyklus Úspěšná žena, který pomohl některým nezaměstnaným absolventkám kurzů najít práci či zahájit podnikání, zahájila Agentura pro regionální rozvoj v srpnu 2009 a uzavřela ho minulý měsíc.

Jak uvedla její ředitelka Petra Chovanioková, kurzů se v sedmi bězích během dvou let zúčastnilo 257 žen.

Program pomohl ženám najít práci

„Pro nás je asi nejdůležitější, že některé z účastnic našich kurzů byly úspěšné při výběrových řízeních a dnes jsou už zaměstnané například ve školství nebo službách, několik jich začalo podnikat. Takže semináře jim byly velmi užitečné,“ zhodnotila program Chovanioková.

Od loňského ledna do konce letošního dubna proběhlo ve všech šesti okresech Moravskoslezského kraje 21 kurzů na témata Osobnost, Kariéra a E-žena. Cyklus byl určen dlouhodobě nezaměstnaným ženám, ale také těm, které se na trh práce vracejí po mateřské dovolené, matkám s nezletilými dětmi, ženám začínajícím s podnikáním atd.

Účastnice kurzů se například dozvěděly, jak zpracovat podnikatelský plán, získaly počítačové dovednosti, ale také se učily umění prodat své schopnosti nebo umění sladit život rodiny s profesním.

Akce Adam a Eva pomůže sladit práci s péčí o rodinu

Pomoci mimo jiné při slaďování rodiny a profese mají také semináře v rámci dalšího projektu agentury nazvaného Adam a Eva. Účastníci rovněž získají znalosti, jak začít s podnikáním či živností, jak má vypadat podnikatelský plán, jak se vede účetnictví či jak může ke startu podnikání pomoci marketing a průzkumy trhu.

Už na jaře se uskutečnila první letošní série seminářů v rámci projektu Adam a Eva, a to v Ostravě a Karviné, a podle Chovaniokové se setkala s velkým ohlasem. Další série proběhne v Novém Jičíně, Frýdku-Místku a Opavě od září do konce roku.

O semináře je zájem

První podzimní seminář ve Frýdku-Místku je už plný a zájem je i v dalších městech a termínech. Semináře jsou určeny nejen nezaměstnaným, ale účastnit se jich může každý, kdo by rád začal podnikat jako osoba samostatně výdělečně činná a neví, jak na formality, nebo co trhu nabídnout, aby uspěl. Bližší informace najdou zájemci na webu www. arrr.cz.

Semináře jsou bezplatné. Mezi služby agentury patří i hlídání dětí po dobu semináře.

Reklama

Výběr článků

Načítám