Hlavní obsah

Letní škola naučí studenty zelenému podnikání

Právo, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatelské plány šetrné k životnímu prostředí se budou učit vytvářet účastníci Letní školy EkoInkubátoru, kterou organizuje Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Foto: Profimedia.cz

Studenti dostanou příležitost vyzkoušet si za podpory koučů z praxe přípravu vlastního ekologicky orientovaného podnikatelského záměru.

Článek

Na čtyři desítky studentů dostanou příležitost vyzkoušet si za podpory koučů z praxe přípravu vlastního ekologicky orientovaného podnikatelského záměru.

Kurzy jsou zdarma

Všechny kurzy již druhého ročníku desetidenní školy, který odstartuje 16. srpna, jsou zdarma. Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

„Zhoršující se stav životního prostředí nutí člověka ke stále šetrnějšímu přístupu k přírodě ve všech oblastech lidské činnosti. A týká se to i podnikání. Proto vznikla Letní škola EkoInkubátoru, která nabídne kurzy zaměřené na ekonomiku, právo i ekologii,“ uvedla koordinátorka Letní školy Petra Orsáková.

Součástí programu jsou exkurze do úspěšných podniků

Studenti se naučí postupy pro zakládání firmy, porozumí specifickým oblastem práva souvisejícím s environmentálním podnikáním nebo základům ekonomiky životního prostředí. Čekají je také exkurze do úspěšných ekologických podniků v Česku a na závěr i tvorba vlastního podnikatelského záměru.

Po úspěšném absolvování letní školy mohou studenti navíc využít odbornou pomoc i zázemí Ekologického právního servisu a Jihomoravského inovačního centra při rozjezdu svého k přírodě šetrného projektu.

Letní škola EkoInkubátoru je určena pro studenty prezenčního i kombinovaného vysokoškolského studia z Česka mimo území Prahy. Zájemci se mohou hlásit na e-mailové adrese orsakova@fss.muni.cz. Více informací lze najít na www.inkubator. fss.muni.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám