Hlavní obsah

Flexibilní formy práce šetří náklady

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Efektivita práce softwarových vývojářů roste díky flexibilním formám práce a využívání informačních technologií. Jen použitím videokonferencí např. ušetřila společnost Kaktus Software 35 % nákladů na práci v projektu pro americkou Emory University.

Foto: Profimedia.cz

Součástí nástrojů pro zvýšení produktivity jsou také videokonference.

Článek

Společnost Kaktus Software, která je činná na trhu informačních technologií, oznámila, že díky podpoře flexibilních forem práce a komunikačních systémů typu videokonferencí může pracovat pro zákazníky za nižší náklady, než které by jinak musela vydat při tradičních pracovních postupech.

Nejsou důležité hodiny, ale výsledek

„Pro naše softwarové vývojáře není důležitá pravidelná docházka a potřeba si „odsedět svých 8 hodin“ v kanceláři, ale výsledek, tj. splnění daného úkolu,“ říká Dalibor Němec, výkonný ředitel společnosti Kaktus Software. Proto společnost dává důvěru a prostor pro kreativní tvorbu svým zaměstnancům, např. formou práce z domova, pružným nastavením pracovní doby nebo prostřednictvím využití moderních komunikačních prostředků.

Deset dnů volna navíc

Podle průzkumu společnosti Regus lze s pomocí moderních pracovních postupů a komunikačních technologií snížit náklady na práci až o 50 %.

Kaktus Software šetří jednak náklady na dojíždění pracovníků do práce a zpět domů, šetří tím také jejich čas, zvyšuje pracovní komfort a navíc nemusí zvyšovat své náklady pronájmem nových kancelářských ploch.

„Úspora spojená s každodenním dojížděním jednotlivého zaměstnance představuje více než pět hodin týdně, tj. v souhrnu za rok více než 10 dní, což je vlastně pracovní volno navíc poskytované našim zaměstnancům jako jeden z bonusů,“ upřesňuje Dalibor Němec.

Videokonference šetří čas i náklady

Součástí nástrojů pro zvýšení produktivity jsou také videokonference, které společnost využívá v obchodních aktivitách, zejména se zahraničím. Firma tímto způsobem spolupracovala se svým zákazníkem například v rámci výzkumného a vzdělávacího projektu African Origins pro americkou Emory Univerzitu na tvorbě interaktivního webového portálu.

„Při projektu pro Emory Univerzitu v Atlantě se nám osvědčila forma komunikace právě pomocí techniky videokonference, a to ve všech fázích projektu, kdy jsme ocenili především úsporu času a cestovních nákladů. Konferenční videohovory využíváme především s mezinárodními obchodními partnery, kteří jsou zvyklí používat tento systém ke komunikaci,“ uvedl Dalibor Němec.

Reklama

Výběr článků

Načítám