Hlavní obsah

Čeští podnikatelé si nejčastěji berou na služební cestu plavky

Novinky, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř třetina (31 %) českých podnikatelů v průzkumu na otázku - Kterou věc nesouvisející s podnikáním si s sebou běžně berete na služební cestu? překvapivě odpověděla: plavky!

Článek

Průzkum pořádala společnost Regus, která se s tímto dotazem obrátila na 17 000 respondentů z více než 80 zemí. Českým podnikatelům zřejmě natolik záleží na jejich fyzické kondici, že nedílnou součástí jejich cestovního zavazadla je sportovní oblečení a hlavně - plavky.

Cestovní průvodce pro strýčka Příhodu

Mezi další neobvyklé odpovědi patřily: joystick, pes nebo polštář. K osobním věcem, které lze najít v cestovních zavazadlech, patří rovněž dokumenty o pojištění, které si s sebou vozí 31 % Čechů a cestovní průvodce, kterého si na cestu balí 22 % dobrodružně založených respondentů pro případ, kdyby zbyl čas na prohlídku památek. Cizinci navíc přibalují fotografii rodiny (16 %) a dárek pro hostitele (15 %).

Mít u sebe kousek domova

Garry Gürtler, viceprezident společnosti Regus pro střední a východní Evropu, k tomu říká: „Bylo zjištěno, že lidé si s sebou na služební cesty berou neobvyklé a zajímavé věci – od sportovního vybavení až po oblíbené potraviny a předměty. Tyto věci často ukazují, jak mezi sebou v dnešním náročném pracovním prostředí soupeří osobní a pracovní život. Hranice mezi prací a osobním životem se stírá a stále více lidí má potřebu brát si na cesty kousek domova, takže si s sebou rádi berou věci, které jim připomínají domov, ať jsou kdekoliv.“

Reklama

Výběr článků

Načítám