Hlavní obsah

Evropské firmy hledají uplatnění na nových trzích

Právo, Karel Kvapil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podniky v Evropě opět zažívají růst a soustřeďují se na globální expanzi. Výsledky průzkumu uskutečněného v rámci udílení evropských cen European Business Awards zřetelně ukazují, že v příštích třech až šesti měsících každý čtvrtý podnik plánuje vstup na nové trhy, pětina podniků pak zamýšlí představit nový produkt či službu.

Foto: Profimedia.cz

Téměř polovina dotázaných firem považuje nové trhy za hlavní výzvu.

Článek

Průzkumu se zúčastnilo více než 500 evropských firem z celkem 32 zemí včetně České republiky. Téměř polovina z nich vidí jako největší příležitost pro expanzi výzkum, inovace a příliv nových talentů.

Soutěž European Business Awards vyzdvihuje a oceňuje vynikající výsledky, nejlepší postupy a inovace v podnicích v rámci celé Evropské unie. Téměř polovina (46 %) dotázaných firem považuje nové trhy za hlavní výzvu a více než 20 % z nich uvádí, že chtějí tyto trhy využít ke své další expanzi a k vytvoření zdravého konkurenčního prostředí.

Prestižní ocenění European Business Awards jsou udělována společnostem na základě jejich inovativního přístupu a výsledků obchodních aktivit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám