Hlavní obsah

Na kondiční vyjížďku na kole i s iPhonem

Právo, Karel Kvapil

Manažeři používající populární iPhone od firmy Apple se od svého miláčka nemusí odloučit už ani při jízdě na kole. Společnost AZUB Bike, která se zabývá alternativní cyklistikou, jim totiž nabízí novinku Bike Mount, pomocí níž si pohodlně připevní svůj iPhone na řídítka kola, a mohou tak být stále ve spojení se světem.

Článek

Bike Mount ocení hlavně ti, kdo chtějí mít nepřetržitě přehled o příchozích e-mailech a SMS zprávách. Asi největší přínos propojení iPhonu a vašeho kola spočívá v tom, že pokud si nainstalujete potřebnou aplikaci ve formě Biologic BikeBrain, která je zdarma, můžete na displeji pohodlně sledovat počet ujetých kilometrů, aktuální nebo průměrnou rychlost a rovněž využít GPS navigaci pro správné určení trasy.

Svůj iPhone tak máte neustále na očích, můžete ho otáčet o 360 stupňů a díky vodotěsnému obalu se nemusíte bát ani ztížených povětrnostních podmínek. Obal disponuje citlivou membránou, přes kterou můžete iPhone ovládat dotykem prstů. Vnitřní část obalu je potažena silikonem, který zabraňuje přenosu vibrací na telefon. Problém může nastat pouze s mikrofonem: pokud budete chtít volat, musíte použít headset.

Dalším problémem, o němž sice výrobce nehovoří, ale určitě ho doporučujeme zvážit, je bezpečnost používání telefonu za jízdy. Cyklista totiž není – na rozdíl od řidiče auta – chráněn plechy a tak nedostatek pozornosti věnované řízení pocítí doslova na vlastní kůži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám