Hlavní obsah

Projekt S pomocí za prací pomohl zaměstnat více než dvě stovky lidí

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Projekt S pomocí za prací, který probíhá v Plzeňském kraji od října 2009 a potrvá do ledna 2012, již pomohl najít zaměstnání pro více než dvě stě osob. S projektem spolupracuje řada personalistů firem, které hledají nové pracovní síly. Veškeré služby nabízené firmám jsou zdarma.

Článek

Spolupracující zaměstnavatelé oceňují zejména možnost vytipování vhodných potenciálních zaměstnanců dle jejich požadavků, což obstarají koordinátoři projektu prostřednictvím databáze volných pracovních sil. Další velkou výhodou pro zaměstnavatele je získání vyškolených a motivovaných zaměstnanců. Jedním z cílů projektu je totiž zvyšování kvalifikace účastníků prostřednictvím motivačního programu, PC kurzů a profesních rekvalifikací. Samozřejmě nechybí ani individuální poradenství a zprostředkování zaměstnání.

Zaměstnavatelé se mohou zúčastnit i projektových aktivit Křeslo pro hosta, Burza práce a Klub personalistů, kde mají možnost prezentovat svoji firmu. V případě zájmu stačí kontaktovat pracovníky projektu prostřednictvím www.spomocizapraci.cz.

Nyní byl zahájen již šestý projektový turnus, jehož účastníci v těchto dnech absolvují počítačové kurzy. Lidé zařazení do pátého turnusu, který stále probíhá, navštěvují v současnosti rekvalifikační kurzy se zaměřením např. na logistiku, masáže, personalistiku, webdesign, účetnictví, svařování apod.

Úspěšnost zaměstnanosti v projektu od jeho počátku do současnosti je 30 %. Projekt S pomocí za prací organizuje společnost Grafia, s.r.o. jako dodavatel pro Úřad práce v Plzni. Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám