Hlavní obsah

Třinec ocenil železárny

– Třinec
Právo, ab

Cenu města Třince poprvé za dobu jejího udílení získala firma, nikoli jednotlivec. Tentokrát město ocenilo Třinecké železárny.

Článek

„Třinec by nebyl městem bez Třineckých železáren a železárny by neprosperovaly bez tvrdé práce svých zaměstnanců. I nyní je v hutní firmě zaměstnána významná část obyvatel města,“ řekla při předávání ocenění starostka Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec).

Doplnila, že železárny spoluvytvářejí podmínky pro sportovní, kulturní a společenské vyžití obyvatel Třince a regionu, v oblasti podnikání a sportu propagují Třinec. Podotkla, že v roce 80. výročí povýšení Třince na město chtěli zastupitelé vyzvednout význam podniku pro jeho historii i současnost. Generální ředitel hutní společnosti Jiří Cienciala vyjádřil radost z ocenění a na oplátku předal starostce sošku Královna ocel, kterou vedení podniku uděluje za významné počiny.

S udělením ceny města je obvykle spojen i finanční dar. Vedení se však tentokrát inspirovalo starým obecním pečetidlem Třince z počátku minulého století, jehož znak symbolizuje vzájemnou spolupráci mezi městem a podnikem v obraze stromu a podaných rukou. Palkovská a Cienciala tak u třineckého muzea společně zasadili strom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám