Hlavní obsah

Tesco letos plánuje vytvořit až 900 nových pracovních míst, loni plošně přidávalo

Právo, ťas

Vytvořit až 900 pracovních míst plánuje v letošním roce společnost Tesco v souvislosti s otevřením nových obchodů. Vedle toho se řady jeho zaměstnanců rozšíří o zhruba 600 zaměstnanců obchodů Koruna, které začne provozovat od 1. dubna a které do konce roku postupně promění na prodejny Tesco Expres. Tesco v současné době zaměstnává téměř 14 500 lidí, přičemž 96 % jeho zaměstnanců tvoří Češi. V loňském roce Tesco vytvořilo 970 nových pracovních pozic.

Foto: Niggel Rodis, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nová pracovní místa Tesco nabídne například v Čelákovicích, Litvínově, Mohelnici či Chotěboři.

„Tesco je žádaným zaměstnavatelem a počet zájemců o práci u nás je v průměru trojnásobně vyšší než počet pracovních míst, která můžeme nabídnout,“ říká Karel Foltýn, personální ředitel Tesco, a dodává: „Zvýšený zájem o práci v Tesco vnímáme jako potvrzení toho, že zaměstnancům dokážeme nabídnout konkurenceschopné podmínky a dlouhodobou pracovní perspektivu.“

Společnost v loňském roce jako jediný maloobchodní řetězec plošně navýšila mzdy, přičemž zvýšení celkového objemu mzdových prostředků o 3,5 % směřovalo primárně k zaměstnancům na obchodech.

Nový absolventský program

V polovině loňského roku byl také spuštěn nový absolventský program pro vysokoškoláky, který je zaměřen na výchovu nových manažerů a leaderů společnosti. Tříkolová výběrová řízení probíhají dvakrát ročně a ze strany absolventů je zájem o práci v Tesco také vysoký. Celkově se od července loňského roku přihlásilo 1336 absolventů, Tesco jich přijalo celkem 31.

Firma se také zaměřuje na rozvoj stávajících perspektivních zaměstnanců, vloni bylo 192 pracovníků povýšeno do vedoucích pozic na všech úrovních managementu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám