Hlavní obsah

Průzkum mezi českými podniky předpovídá více mezd závislých na výkonu

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaká jsou předsevzetí českých firem do nového roku? Mezi nejčastější patří snížení režijních nákladů, přijetí nových zaměstnanců, rozšíření firemních prostor a větší rozšíření mezd závislých na výkonu. Vyplývá to z průzkumu polečnosti Regus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skutečně výkonní zaměstnanci se tedy v novém roce mohou těšit na vyšší výdělky. Vzhledem k hospodářské situaci však nebude ve firmách prostor pro nemotivované a nevýkonné pracovníky.

Garry Gürtler, viceprezident pro střední a východní Evropu společnosti Regus, to komentuje: „Postoj firem pro rok 2011 prozrazuje odvážné rozhodnutí směřovat k růstu a svézt se na vlně globálního ekonomického rozvoje, ale tolerance jakékoli 'práce pro práci' je předem odsouzena k zániku. Zaměstnanci zvláště v malých a středně velkých firmách budou muset měřitelně přispět k růstu příjmů a budou za to, přinejmenším částečně, příslušně odměněni. Průzkum jasně prokázal, že mzda závislá na výkonu se stává ve firmách celého světa standardem.“

„Tento průzkum zdůraznil, že ve firemním světě je mzda stále více spojena s měřitelnými výsledky. Předpokládá se, že tento trend se nebude týkat jen obchodních týmů, ale rozšíří se i na zaměstnance ve výrobě, v zákaznických službách a na administrativních pozicích. Vytvářejí se a zavádějí propracovaná měřitelná kritéria často navázaná na celkový výkon firmy, která zajišťují vhodnou motivaci zaměstnanců. Pokud je systém měřitelných kritérií spravedlivý, zaměstnanci jeho zavádění vítají,“ dodává Gürtler.

Reklama

Výběr článků

Načítám