Hlavní obsah

Výrobní družstvo invalidů OPUS s Prahou 5 připravilo mikulášské dárky

– Praha
Právo, ťas

Mikulášské balíčky následující s malým odstupem po těch z domova chystá pro děti ze základní školy v Grafické ulici, kde je převážná většina žáků z prostředí sociálně nebo kulturně odlišného, radnice Prahy 5. „Balíčky připravili zaměstnanci výrobního družstva invalidů OPUS,“ informuje radní pro sociální oblast Petr Lachnit.

Článek

Dodává, že se tak daří naplňovat projekt zaměstnávání lidí se zdravotním postižením a vytvářet pro ně pracovní místa.

Mikulášský projekt, včetně balíčků pro děti, je financován z prostředků Městské části Praha 5.  Pro každého ze žáků je připraveno překvapení, které jim 8. prosince v 11,30 hod. předají zástupci radnice Prahy 5 spolu s ředitelkou školy Ivanou Rossovou.

Výrobní družstvo invalidů OPUS – V.D.I. vytváří pracovní místa pro lidi s tělesným postižením, snaží se vyjít vstříc jejich individuálním potřebám a zároveň využít jejich schopností, které se nijak neliší od schopností lidí běžně vnímaných jako „zdraví“.

Družstvo úzce spolupracuje s Klubem vstřícných zaměstnavatelů a podnikatelů, kde se sdružují podnikající osoby, jejichž společným cílem je podporovat rozvoj a udržitelnost záchytné sítě pro ty, kteří jsou z důvodu nepříznivého zdravotního stavu znevýhodněni na  trhu práce.

Družstvo OPUS – V.D.I. se snaží zařadit do skupiny „sociálně odpovědných“ firem v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám