Hlavní obsah

Práci pro 123 lidí nabídne nový hypermarket Tesco v Boskovicích

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boskovice

Samoobslužné pokladny fungují dnes už v 50 obchodech Tesco v Česku. Práci lidem ale neubírají. I když budou instalovány i v novém boskovickém hypermarketu, který se otevírá v sobotu 4. prosince, najde v něm práci 123 zaměstnanců.

Článek

„Samoobslužné pokladny jsou doplňkovou službou a slouží zejména pro rychlejší odbavení menších nákupů,“ vysvětluje ředitel nového boskovického obchodu Tomáš Křelina. „Jsou velmi oblíbené nejen u mladé a střední generace, ale i u dětí, které obdivují, že pokladna ‚mluví‘, a u starších zákazníků, kteří oceňují zejména snadnou obsluhu pokladny,“ říká Křelina.

Zákazník jednoduše každou položku naskenuje pomocí čárového kódu. U pečiva, ovoce či zeleniny, které čárový kód nemají, vybere druh zboží podle obrázku na dotykové obrazovce a zváží. Pak každou položku vloží do tašky na speciální odkládací ploše. Nakonec stiskne tlačítko „Ukončit a zaplatit“ a zvolí si způsob platby. Použít může jak bankovky a mince, tak platební kartu. Pokladna zákazníka srozumitelně provází celým nakupováním pomocí obrázkových, psaných i mluvených instrukcí a světelných signálů, popisuje ředitel.

„Vždy je navíc přítomen vyškolený asistent, který v případě potřeby zákazníkovi pomůže,“ dodává.

Obchod v Boskovicích bude mít otevřeno denně od 6 do 22 hodin. Lidé budou moci za svůj nákup zaplatit jak v korunách, tak v eurech nebo platebními kartami, a to na celkem jedenácti pokladnách. Samoobslužné budou čtyři z nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám