Hlavní obsah

Olomoucký kraj vydal příručku o perspektivních studijních oborech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoucké hejtmanství vydalo v těchto dnech ve spolupráci s krajskou hospodářskou komorou publikaci, která by měla pomoci mladým lidem s výběrem perspektivních studijních oborů. "Součástí příručky je seznam bezmála 200 největších zaměstnavatelů z regionu a výčet profesí, které tyto firmy nejvíce poptávají," uvedl náměstek hejtmana Pavel Horák (KDU-ČSL).

Článek

Publikace představuje podle něj nejvýznamnější firmy z oblasti informačních technologií, strojírenského, elektrotechnického, kovodělného, automobilového, chemického, potravinářského a textilního průmyslu. "Studenti a žáci z ní zjistí, že jistotou dobrého profesního uplatnění je sázka na technické obory. V těch je dlouhodobý nedostatek kvalifikovaných pracovníků," uvedl náměstek.

Kraj vydal podle něj příručky v počtu 4000 kusů. Distribuovat je bude na svých prezentačních akcí. Náklady projektu dosáhly 240.000 korun. Uživatelé internetu publikaci najdou v elektronické podobě na webových stránkách kraje v sekci podnikání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám