Hlavní obsah

Téměř 1800 lidí navštívilo přehlídku „Řemeslo má zlaté dno“ v Novém Jičíně

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Autotroniků, elektrikářů, instalatérů, karosářů, mechaniků, nástrojářů, obkladačů, obráběčů kovů, programátorů CNC strojů, sádrokartonářů, svářečů, tesařů, truhlářů, zámečníků či zedníků je na trhu práce v okrese Nový Jičín nedostatek. Proto žáci středních škol společně se zaměstnavateli tato povolání prezentovali 13.-15. května v rámci čtvrtého ročníku přehlídky technických profesí s názvem „Řemeslo má zlaté dno“ v Novém Jičíně.

Článek

„Cílem bylo zaujmout a přiblížit tyto žádané profese žákům škol základních, kteří si své budoucí povolání teprve vybírají nebo budou vybírat,“ vysvětluje mluvčí Ministerstva práce a sociálních věcí Štěpánka Filipová.

Téměř 1800 návštěvníků přehlídky mělo možnost sledovat žáky středních škol při předvádění těchto profesí. Kromě toho si mohli řadu činností sami vyzkoušet, získat informace od žáků a mistrů a odnést si brožurku s popisem všech prezentovaných povolání. Většina základních škol přivítala nabídku úřadu práce a využila možnosti bezplatného autobusového svozu na místo konání přehlídky.

„Účast zaměstnavatelů na přehlídce byla důležitá především pro rodiče dětí, kteří hrají v rozhodování o budoucím zaměstnání svého dítěte významnou roli,“ zdůrazňuje Filipová. V letošním roce mohli návštěvníci přehlídky získat informace a diskutovat o možnostech a perspektivách pracovního uplatnění předváděných profesí se zástupci firem Behr Ostrava, s.r.o., BIKE FUN International, s. r. o., Brose CZ, s.r.o., Massag Stamping, a.s., Pars Komponenty, s.r.o., Tatra, a.s. a Visteon – Autopal, s.r.o. Spolupráce úřadu práce, škol a firem se ukazuje jako dobrá cesta k ovlivňování rozložení sil na trhu práce ve prospěch technických profesí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám