Hlavní obsah

Nápadem roku se stal portál UkažJakBydlíš.cz

Právo, ťas

V soutěži UniCredit Bank Nápad roku 2010, kterou organizuje Institut rozvoje podnikání (IDE) při VŠE v Praze, vyhrál Štěpán Bartyzal s projektem UkažJakBydlíš.cz. Jde o portál určený ke sdílení fotografií o bydlení, na kterém budou moci uživatelé čerpat inspiraci a firmy prezentovat realizované projekty.

Článek

Druhý se umístil Jaroslav Škrabálek s projektem Takeplace, webovou službou pro plánování a organizaci akcí, a na třetím místě skončil Jaroslav Poul s projektem InsolveReader. Cílem soutěže je identifikovat zajímavé podnikatelské záměry a pomoci s jejich realizací.

„Zájem o podnikání u veřejnosti podle průzkumů roste. Od samotného nápadu k opravdové realizaci však přejde jen zlomek z nich, nejčastěji z důvodu nedostatku zkušeností nebo financí. Tyto bariéry se proto snažíme postupně odstraňovat i prostřednictvím této soutěže, která projektům pomáhá zviditelnit se u veřejnosti i před potenciálními investory,“ řekl Martin Kešner, výkonný manažer IDE.

„Portálů o bydlení existuje na českém internetu mnoho, obsahují však převážně textovou informaci, obrázků je na nich jen velmi málo. Náš portál bude založen z devadesáti procent na fotografiích a jen z deseti procent na textovém obsahu. To uživatelům umožní lépe načerpat inspiraci a případně si i vybrat dodavatele podle již realizovaných projektů,“ vysvětluje Štěpán Bartyzal.

Do třetího ročníku soutěže se přihlásilo celkem 93 projektů, které hodnotila desetičlenná porota složená ze zkušených podnikatelů, manažerů, investorů i zástupců médií. O úspěchu projektu rozhodovaly proveditelnost v praxi, kvalita zpracování, originalita a potenciál dalšího růstu. V rámci finálového kola byly navíc hodnoceny i osobní charakteristiky osob, které budou záměry realizovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám