Hlavní obsah

Samsung chce investovat miliardy USD a vytvořit desetitisíce míst

Soul

Jihokorejský Samsung chce v dalších deseti letech investovat 20,6 miliardy dolarů (411,7 miliardy Kč) do technologií včetně solárních článků a medicínské techniky. Podnik včera uvedl, že tak hodlá vytvořit desítky tisíc nových pracovních příležitostí.

Článek

Plán podle zprávy schválili na pondělní poradě nejvyšší manažeři elektronických a medicínských společností skupiny Samsung Group. Byl mezi nimi i předseda klíčové divize Samsung Electronics I Kun-hi, který musel vedení Samsungu opustit v roce 2008 kvůli daňovým únikům, ale loni v prosinci dostal prezidentskou milost. Skupinu zakládal jeho otec.

I Kun-hi se do čela elektronické divize vrátil v březnu. Je považován za hlavní hnací sílu vzestupu Samsung Electronics do první ligy světových technologických firem.

Skupinu Samsung tvoří desítky společností, které podnikají v rozsáhlých oblastech od výroby lodí po oděvní průmysl. Investice půjdou do pěti hlavních oblastí: solárních článků, dobíjecích baterií pro elektrická vozidla, panelů LED, biofarmacie a medicínských zařízení.

Firma plánuje vytvořit 45 000 míst a výrazně zvýšit tržby. Nyní celá Samsung Group zaměstnává celosvětově 276 000 lidí, z toho v Koreji 173 000, napsala agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám