Hlavní obsah

Úřady práce dostanou víc peněz, samy za ně zaměstnají nové lidi

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady práce čekají v roce 2010 změny i nová opatření. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) například zvětšilo objem finančních prostředků na poradenství, rekvalifikace, vytváření společensky účelných míst a veřejně prospěšné práce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prostřednictvím Evropského fondu pro přizpůsobení se globalizaci budou moci úřady práce finančně podpořit vytváření nových pracovních pozic pro nezaměstnané, kteří přišli o práci v důsledku světové hospodářské krize. Pokračovat bude i realizace stěžejního projektu „Vzdělávejte se!“.

ÚP budou kvůli tomu posíleny o nové pracovníky, jejichž mzdy budou hrazeny z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Informoval o tom zastupující vrchní ředitel sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce MPSV Štefan Duháň.

Nabídky najdete na Integrovaném portálu MPSV

Pro snížení nezaměstnanosti v České republice je mimo jiné důležité povědomí lidí bez práce o tom, kde mohou najít nabídky volných pracovních pozic a další informace. Nezaměstnaní mohou vyhledávat volná místa pomocí Integrovaného portálu MPSV. Rychlá a uživatelsky přátelská práce s databázemi nejenže šetří čas uživatelům, ale podle výzkumů i snižuje náklady státní správy.

Každý týden si uživatelé prohlédnou přibližně od 2 do 2,5 miliónu stránek. Portál kromě volných míst nabízí i další užitečné informace nejen pro nezaměstnané. MPSV rovněž vydalo „Příručku nezaměstnaného v roce 2010“, kterou pro velký zájem muselo nechat dotisknout.

Reklama

Výběr článků

Načítám