Hlavní obsah

Projekt plzeňské hospodářské komory podporuje studium technických oborů

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do poloviny března se musejí deváťáci definitivně rozhodnout, na jakou školu či učiliště si podají přihlášku. Do té doby jim projekt Krajské hospodářské komory Plzeňského kraje Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost technických oborů nabídne ještě řadu zajímavých exkurzí a besed, které jim chtějí představit zajímavé profese a obory.

Článek

Hned čtyři skupiny dětí z Plzně a okolí se podívají do provozu společnosti Systherm s.r.o. v Plzni – Bukovci, která se věnuje komplexnímu řešení systémů zásobování teplem, a to prakticky po celém světě. Jejím dílem je například vytápění hotelu U Zvonu, nebo technologie pro ohřev oleje v cukrovaru v Egyptě. Pražské nemocnici Na Homolce dodal Systherm speciální technologii, která dokáže zničit bakterie obávané legionelly v rozvodech teplé užitkové vody.

Moderní provozy představí dětem ze základních škol i horažďovická firma Atrium, jež se specializuje na montované dřevostavby. Její nízkoenergetické rodinné domy v sobě spojují komfort s bydlením šetrným k přírodě a patří ke špičce na českém trhu.

Strojírenské výrobky uvidí děti v továrně společnosti Wuppermann kovotechnika Holýšov. Ve zdejších halách vznikají žárově pozinkované pásy, trubky a profily, pásy válcované za tepla i za studena a řada dalších výrobků, které se využívají v nejrůznějších odvětvích.

Přestože termín podání přihlášek ke studiu na středních školách je do 15. března, projekt připravuje exkurze a besedy i po tomto datu, a to pro žáky osmých a nižších tříd, kteří budou o svém povolání rozhodovat za jeden či dva roky. A tak třeba hned 19. března přivítá skupinu dětí z Plzně Škoda Transportation. Její provozy jsou pro potenciální mladé odborníky vždy velmi lákavé a atraktivní, neboť poskytují možnost podívat se zblízka, jak vznikají tramvaje, jimiž děti denně cestují, anebo vidět dopravní prostředky, které budou už brzy brázdit ulice například amerických měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám