Hlavní obsah

Litvínovské technické služby přijaly 15 lidí, mzdu uhradí EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínov

Dotace EU umožnila společnosti Technické služby Litvínov přijmout 15 lidí, z příspěvku uhradí jejich mzdy. Většina z nově přijatých zaměstnanců jsou podle jednatelky firmy Věry Korfové klienti úřadu práce, kteří se už dříve osvědčili při veřejně prospěšných pracích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Letos už by se ale tyto lidi na veřejně prospěšné práce získat nepodařilo, hledala se proto jiná možnost refundace jejich mezd, řekla Korfová.

Technické služby jsou stoprocentní dceřinou firmou města, nyní zaměstnávají 71 mužů a žen. "Kdyby se nám pro 15 lidí nepodařilo vyjednat dotaci, nejspíš by opět skončili v evidenci úřadu práce. Tomu jsme se snažili zabránit, protože jsou to zkušení pracovníci, na které je spoleh. Dotační program je časově omezen na deset měsíců. Věříme, že po uplynutí této doby se nám ve spolupráci s městem podaří najít další zdroj financování těchto pracovních míst," uvedla Korfová.

Čtyři z nově přijatých pracovníků technické služby zaměstnávají od prosince, zbylých 11 nastoupilo 1. února. Uplatňují se v běžné práci při údržbě města, uklízejí nebo se starají o zeleň.

Technické služby byly dříve rozpočtovou organizací města. V roce 2005 Litvínov podnik prodal soukromé firmě, po dvou letech ale technické služby odkoupil zpět.

Společnost pro město zajišťuje čištění města včetně zimní údržby, údržbu zeleně a spravuje hřbitovní areál. Loni vykázala ztrátu 50.000 korun při tržbách 28 miliónů korun. Meziročně si tak firma výrazně polepšila. Za rok 2008 dosáhla ztráta 5,5 miliónu korun, tržby činily 23 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám