Hlavní obsah

Nástupní platy loni v některých odvětvích klesly až na úroveň roku 2007

Právo, Petr Kotek

Hledáte nové místo? Připravte se na šok. I když uspějete, budete nejspíš nastupovat za daleko méně peněz než před několika lety. Zatímco průměrné mzdy zaměstnanců podle některých statistik loni dokonce ještě mírně vzrostly, nástupní platy se propadly až na úroveň, na níž byly před několika lety.

Článek

Podle průzkumu personální agentury Robert Half klesly loni v některých odvětvích nástupní platy až na úroveň roku 2007. „Na některých pozicích klesly dokonce i mzdy, které v minulosti rostly v řádu desítek procent,“ řekl ředitel Robert Half pro ČR Aleš Křížek.

IT: pokles po pětiletce růstu

Platový krok vzad zaznamenala i oblast IT, která rostla nepřetržitě celých uplynulých pět let. Podle Jana Bílka, který v české pobočce Robert Half vede divizi Technology, se to týká především programátorů a dalších počítačových kreativců. Nejmenší pokles nastal naopak u správců systémů. „Vývoj nových se zpomalil nebo zastavil, stávající je ale třeba udržovat v chodu,“ vysvětluje Bílek.

Napříč obory se snížení nástupních platů projevilo na pozicích vyžadujících nižší praxi. Nejhůře jsou na tom absolventi s krátkou praxí nebo takoví, kteří během studia nezískali vůbec žádné zkušenosti v některé z firem.

Šance absolventů prudce klesly

„Absolventi s krátkou praxí zůstávají na pracovním trhu déle. Podniky totiž v současnosti preferují odborníky, kteří již mají požadované zkušenosti, nejlépe z konkrétního odvětví, a mohou danou pozici zastávat okamžitě,“ komentuje to Křížek.

Horní hranice nástupních mezd v administrativě se snížila v průměru o 3000 až 5000 Kč. Podobný trend ve vývoji bude prý pokračovat i v roce 2010.

Nástupní mzdy se snížily také u marketingových a obchodních pozic. Obecně u juniorských pozic klesly spodní hranice nástupní mzdy o zhruba 5000 Kč, naopak u nejvyšších manažerských pozic se snížila horní hranice nástupní mzdy.

Nepříznivou hospodářskou situaci tady ovšem firmy řešily zejména propouštěním a outsourcingem některých činností. Snížení mzdy řádově o deset procent tedy sice pocítilo pouze devět procent dotázaných, jejichž odpovědi byly zařazeny do průzkumu, poptávka firem po uchazečích se ale zúžila pouze na základní a nezbytné pozice. Nejžádanějšími odborníky na trhu byli účetní, specialisté v controllingu, krizoví a finanční manažeři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám