Hlavní obsah

Při seminářích Software602 pomáhají pokročilejší uživatelé školit začátečníky

Právo, ťas

Bezplatných seminářů, které pořádá společnost Software602 pro uživatele svých formulářových řešení určených k elektronizaci procesů a dokumentů, se zúčastnilo už na 1100 zájemců. „Je to vlastně obrovský stroj na přenos zkušeností od těch, kteří v některé oblasti pokročili dál než ostatní,“ komentuje to člen představenstva Software602 Pavel Nemrava.

Článek

Semináře s názvem Zkuste to bez papíru probíhají v Praze a Brně a výjimečně i v dalších městech. Jejich obsah spočívá v rozboru typických situací, kdy mechanické administrativní činnosti zbytečně vážou zdroje a čas zaměstnanců a v ukázkách, jak se tyto situace řeší v různých organizacích. Většinou se jedná o záležitosti jako interní schvalování, vyhledávání informací v archivech, sběr objednávek nebo jiných dat, vytváření výkazů, a pochopitelně také práce s datovou schránkou.

Workshopy zpravidla vede divizní ředitel Antonín Drahovzal, který osobně řídil nasazení formulářových řešení v desítkách organizací. Každý seminář je určen přibližně pro 10 lidí. Díky tomu je možné přizpůsobit jeho obsah konkrétním účastníkům a jejich dotazům.

Odkryli část svého know-how

„Na začátku jsme tyto semináře vnímali jako určité riziko. Jestliže podnikům odkryjeme část svého know-how, nepřestanou nás potřebovat?,“ vzpomíná Drahovzal. „A v několika případech tomu tak možná bylo,“ připouští. Rychlý růst počtu zakázek ve všech sektorech podle něj nicméně svědčí o tom, že z dlouhodobého hlediska je to správný přístup. „Potenciální zákazníci se mohou přesvědčit, že máme nesrovnatelně více zkušeností než kdokoliv jiný, že nevnucujeme složitá a drahá řešení a že náš přístup je praktický. To mnohdy rozhoduje,“ vysvětluje Drahovzal.

Od února nové kurzy

Od února letošního probíhají kromě již osvědčeného semináře dva nové, úžeji zaměřené.

První se jmenuje „Elektronické dokumenty s právním účinkem – praktický úvod pro podniky“ a druhý „Datové schránky – jak se vyhnout problémům a využít příležitostí“.

Software602

Software602 a.s. je tradičním dodavatelem programového vybavení s bohatou historií. V současné době firma dodává hlavně ucelená formulářová řešení pro elektronizaci procesů a dokumentů ve středních a větších organizacích. Tato řešení pokrývají vytváření formulářů, jejich oběh a schvalování, konverzi dokumentů i elektronickou archivaci. Využívá je zejména sektor veřejné správy, při dodávkách řešení firma často spolupracuje s významnými systémovými integrátory.

Podrobnější popisy těchto seminářů a přihlášky je možné najít na internetové stránce www.bezpapiru.cz/seminar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám