Hlavní obsah

Základům podnikání a managementu se můžete naučit v kurzech dotovaných EU

Právo, Petr Kotek

Obecně prospěšná společnost Prosperita, která se zaměřuje na podporu podnikání a rozvoj místní ekonomiky, díky podpoře Evropské unie už několik let realizuje dotované kurzy pro začínající podnikatele a manažery. Absolventi si z kurzů odnesou nejen základní znalosti z ekonomiky, práva a marketingu, ale také získají praktické dovednosti k tomu, aby mohli rozběhnout vlastní firmu.

Článek

Kurzy jsou určeny aktivním lidem s nedostatkem praktických znalostí či financí. Pro velký zájem obecně prospěšná společnost Prosperita, která společně se Citibankou  kurzy pořádáv rámci projektu Erudia, připravila jejich další běh. Probíhat bude v Praze od 8. února do 15. června 2010.

„Cílem praktického tréninku, který nabízíme díky podpoře Evropského sociálního fondu zdarma, je předat lidem znalosti a umožnit jim naučit se dovednosti klíčové pro realizaci jejich vlastního podnikatelského záměru,“ říká Jakub Ženka z Prosperity.

Během deseti výukových dnů tak účastníci získají nejen komplexní znalosti v oblasti finančního plánování, projektového řízení, práva v podnikové praxi, tvorby komunikační strategie, přístupy k managementu a marketingu pro malé podnikání, ale také praktické poznatky z praxe od zkušených lektorů - manažerů s vysokými odbornými znalostmi.

Během kurzu si každý z účastníků společně s lektorem vytvoří a v závěru kurzu pak obhájí svůj podnikatelský plán, který může později použít pro prezentaci partnerům, sponzorům či bankéřům, kteří budou rozhodovat o financování podnikatelského záměru. Jednotlivých kurzů se může zúčastnit až 15 posluchačů.

Někdejší absolventi už úspěšně podnikají

To, že jsou kurzy úspěšné, dokládají více než tři stovky absolventů. Jednou z úspěšných účastnic je Alena Mokrá, která díky kurzu získala potřebné znalosti a dovednosti pro své podnikání. Svůj velký koníček, kterým je zdravé vaření, postupně přeměnila v podnikatelský záměr. Vznikl dnes hojně navštěvovaný web a paní Mokrá na přání svých klientů napsala o zdravém vaření knihu.

„Moc se mi líbil lidský přístup lektorů a jejich psychická podpora, se kterou nám pomáhali zvednout pokleslé sebevědomí. Způsob výuky byl skvělý a nejcennější byly tréninkové modelové situace,“ shrnuje paní Alena.

Jindra Dienstbierová se již řadu let věnuje jazykovým překladům. Po nástupu na mateřskou dovolenou chtěla v této oblasti podnikat a trochu si přivydělat. „Nevěděla jsem, co je nezbytné pro to, abych mohla začít podnikat, jak velký kapitál mít, neměla jsem odvahu a nevěděla jak začít. Po absolvování kurzu jsem zjistila, že není potřeba mít vysoký počáteční kapitál, což mi dodalo odvahu to zkusit,“ dodává Dienstbierová.

Zájemci o dotované kurzy se mohou registrovat na webových stránkách Erudia centra  nebo na telefonu 242 480 242.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám