Hlavní obsah

Quelle v Česku hrozí propuštěním všech až 215 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Česká pobočka německého zásilkového obchodu Quelle oznámila Úřadu práce v Hradci Králové hromadné propuštění všech až 215 zaměstnanců.

Článek

Firma si tím dělá prostor pro propouštění v případě, že by se jí do konce ledna nepodařilo sehnat investora a musela by podnik v hradecké čtvrti Březhrad uzavřít. Informoval o tom ředitel hradeckého úřadu práce Martin Horák.

Březhradské Quelle již s propouštěním v minulých měsících začalo. Podle Horáka se od loňského listopadu na úřadu práce zaregistrovalo několik desítek zaměstnanců firmy. I kdyby se investora najít podařilo, je podle Horáka možné, že určitá část stávajících zaměstnanců z firmy ještě odejde.

Finišují jednání s možnými investory

Podle informací ČTK nyní finišují jednání se zájemci o tento zásilkový obchod. Quelle je součástí zásilkové divize zkrachovalé německé maloobchodní firmy Arcandor. Konkurzní správce firmy se loni v říjnu rozhodl po více než 80 letech uzavřít německou divizi Quelle, protože se mu nepodařilo nalézt investora. Zahraniční aktivity firmy, včetně České republiky, však zůstaly v provozu a správce ujistil, že budou brzy prodány.

Quelle v ČR v hospodářském roce 2008, který skončil předloni v září, vykázala tržby 1,8 miliardy korun a zisk 70,4 miliónu korun. Na předloňském žebříčku největších obchodníků s textilem připadlo Quelle čtvrté místo za obchody Tesco, New Yorker a H.

Pokud by Quelle v Hradci Králové skončilo, šlo by v krátké době o druhé velké propouštění v okrese. Loni na podzim zkrachovaly strojírny BEZ Motory a většina z téměř 200 zaměstnanců firmy skončila na úřadu práce. Míra nezaměstnanosti v prosinci v okrese Hradec Králové činila 6,5 procenta a práci si hledalo přes 5700 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám