Hlavní obsah

Tři čtvrtiny zaměstnavatelů vyžadují angličtinu, základy lze zvládnout za měsíc

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnavatelé jsou ve svých inzerátech většinou nekompromisní: 75 procent nabídek práce má jako podmínku znalost cizího jazyka, především angličtiny. Uchazeči o práci ji ale nabízejí jen v 59 procentech životopisů.

Článek

Z údajů společnosti Profesia, která tuto statistiku vytvořila, dále vyplývá, že za období od ledna do listopadu loňského roku tuzemští zaměstnavatelé používali cizí jazyk jako podmínku při hledání pracovníků častěji než firmy na Slovensku či v Maďarsku.

Otázkou je, v jakém rozsahu uchazeči jazyk skutečně ovládají a kolik z jejich znalostí je budoucí zaměstnavatel opravdu schopen využít. „Často se praktické používání angličtiny nakonec scvrkne na vyřízení jednoduchého telefonického vzkazu nepřítomnému kolegovi,“ tvrdí Gabriela Hrůzová z Centra služeb pro podnikání.

Firma teď kromě kurzů účetnictví a dalších vyhledávaných školicích programů začíná nabízet rychlé kurzy angličtiny „do zaměstnání a na dovolenou“.

„Máme zpracovaný systém výuky, který umožňuje se v co nejkratší době naučit základům mluvené i psané angličtiny a v navazujících odborných kurzech své znalosti rozšířit,“ říká Hrůzová.

Připravovaný kurz podle ní umožní naučit se základy anglického jazyka a umění komunikovat v základních životních situacích během jednoho měsíce a tím i zlepšit možnosti při uplatnění na trhu práce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám