Hlavní obsah

Ministerstvo vydalo Příručku nezaměstnaného

Právo, ťas

Co dělat při ztrátě zaměstnání, na koho se obrátit, na jaké dávky od státu vzniká nárok nebo jak si najít nové zaměstnání a co vše je k tomu potřeba? Tyto a další informace přináší publikace „Příručka nezaměstnaného v roce 2010“.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vydalo ji ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV). Vyšla v nákladu 100 tisíc kusů a je dostupná zdarma na všech úřadech práce, na okresních správách sociálního zabezpečení, Státním úřadu inspekce práce, ve Výzkumném ústavu bezpečnosti práce i na dalších úřadech.

Příručka nezaměstnaného v roce 2010 má podtitul "Informace, které byste měli vědět při hledání práce". V jejím úvodu říká ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka: "Bojovat s nezaměstnaností je jednou z priorit ministerstva práce a sociálních věcí a orgánů a organizací v jeho působnosti. Máme proto řadu protikrizových projektů či programů, realizujeme rekvalifikační kurzy, podporujeme tvorbu nových pracovních míst a snažíme se problémům předcházet. Mimo jiné včasným podáváním ověřených informací." 

Celý vydavatelský počin přišel na 386 750 korun, jedna příručka vyšla na necelé čtyři koruny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám