Hlavní obsah

Facebook prý letos zvýší počet zaměstnanců až o 50 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

On-line společenská síť Facebook letos zvýší počet zaměstnanců až o 50 procent. Agentuře Bloomberg to řekl šéf podniku Mark Zuckerberg. Facebook má podle svých internetových stránek více než 900 zaměstnanců a v současné době těží z nadbytku inženýrů, kterých je podle Zuckerberga kvůli recesi dost volných.

Foto: Novinky

Facebook

Článek

"Nikdo jiný teď (zaměstnance) nenabírá. Pro nás je tahle doba příznivá, protože ekonomika nám pomohla," řekl pětadvacetiletý šéf Facebooku. Počet zaměstnanců ale prý firma bude zvyšovat volnějším tempem, než je typické u začínajících firem v silné růstové fázi.

Například společnost Google v roce 2004 uvedla akcie na burzu a v dalších třech letech počet zaměstnanců každoročně téměř zdvojnásobila. Facebook chce ale podle Zuckerberga hlídat náklady, aby měl už v příštím roce pozitivní cash flow.

Konkurenční síť MySpace, která patří společnosti News Corp, se naopak chystá počet zaměstnanců snížit. Podnik v červnu uvedl, že v USA sníží počet pracovních míst asi o 30 procent, v zahraničí dokonce o dvě třetiny.

Facebook má více než 250 miliónů registrovaných uživatelů. Do Facebooku investoval například obchodník Peter Thiel nebo firmy Accel Partners a Microsoft. Mezi investory je i ruský podnik Digital Sky Technologies.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám