Hlavní obsah

Konto Bariéry upravilo portál práce pro zdravotně postižené

Praha

Projekt Konto Bariéry spouští novou podobu portálu Burza práce, jejímž cílem je vybudovat místo, kde se bude střetávat nabídka s poptávkou v zaměstnávání zdravotně postižených.

Článek

"Na vozíku už jsem 13 let, takže se sháněním práce mám bohaté zkušenosti. Internet je první místo, kde obvykle uchazeč začíná svou pouť. Mimo specializované portály narazí na spleť mnoha odkazů, kde nemá ani jistotu, že firma je připravena zaměstnat vozíčkáře či osobu s jiným zdravotním handicapem," uvedla Eva Chaloupková, která pracuje v redakci časopisu Můžeš.

V sekci pracovní nabídky jsou uveřejněny konkrétní pracovní pozice určené lidem se zdravotním handicapem. Konto Bariéry se ale nově rozhodlo zpřístupnit portál všem, kteří by na něj chtěli umístit odkaz na svůj web s pracovními nabídkami pro handicapované či se životopisy uchazečů. Tvoří se tak databáze bezbariérových zaměstnavatelů. V sekci pracovní nabídky také nově vzniká seznam firem, které už zaměstnávají a dále chtějí zaměstnávat osoby se zdravotním handicapem.

Nabídky pro tělesně postižené přibývají

Nyní jsou na portálu Burzy práce Konta Bariéry informace o 204 uchazečích a průměrně čtyři až pět nových pracovních nabídek měsíčně. Od začátku letošního roku tento web navštívilo skoro 6 000 lidí.

Konto Bariéry je stěžejním projektem Nadace Charty 77. Už 16 let pomáhá zlepšit život handicapovaných občanů. Za tu dobu rozdělilo více než 180 milionů korun a podpořilo tisíce projektů, na které neměl stát dostatek peněz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám