Hlavní obsah

Herečka a dobrodružka Ljuba Krbová: Anča z Ulice je můj pravý opak

– Praha
Kariéra, Jan Matějka

Už během studií na pražské konzervatoři dostala jednu z hlavních rolí v seriálu Zkoušky z dospělosti. A teď, už od prvních dílů, hraje v nekonečném seriálu Ulice. Má nezvyklého koníčka – čínské bojové umění wu-šu.

Článek

Na jakém jevišti vás právě teď můžeme vidět?

Ponejvíce ve strašnickém divadle. Vzniklo nedávno, ale už má na svém kontě několik úspěšných představení. Má nejoblíbenější jsou Körnerovo Údolí včel a Meyringův Golem.

Hrála jste také v mnoha seriálech, právě teď v Ulici. V takovém nekonečném seriálu asi musí postava herci přirůst k srdci.

Mně k srdci přirostli spíše lidé okolo. Na ty jsem schopná se těšit i v šest hodin ráno, když jedu do studia, a to je u mě malý zázrak. Jsem sova a ráno vstávám nerada. Co se mé postavy týče, nad jejím konáním občas kroutím hlavou. Je taková hodná, poddajná, všechápající – ne že by to byl můj pravý opak, ale přece jen, v civilu takovou svatozář nenosím.

Ví se o vás, že se věnujete bojovému umění, můžete nám k tomu říct něco bližšího?

Jo, jo, bojová umění. Kolegové jsou na mě hodní, v žertu říkají, že nechtějí poznat žádné kopy nebo údery. Ale upřímně řečeno, jsou v naprostém bezpečí. Já bojuju hlavně sama se sebou. Za těch skoro dvanáct let jsem brala mnohokrát útokem svou lenost, neohrabanost a pohodlí. Jo, jo, je to těžký boj.

Přemluvila jste některou z kamarádek, aby se na to dala s vámi?

Já nepřemlouvám, to ani nejde. K cestě bojovníka se musí každý odhodlat sám. Za největší úspěch považuju, že občas cvičí i můj manžel Ondřej Neff. On je starý karateka (cvičil karate) a líbí se mu sestavy se zbraněmi (to u kluků není překvapující). A tak občas chodí se mnou na semináře s mečem.

Málokdo ví, že také strašně ráda cestujete, odkud jste se vrátila?

Právě z Hostivaře (smích). Ale vážně: o Vánocích jsme si udělali opožděnou „svatebku“ , byli jsme s Ondřejem fotit v Tanzánii a Keni.  Bylo to úžasné, ale šílené únavné. Bylo tam tak krásně, že jsme spali jen pár hodin denně, abychom o nic nepřišli. Teď si občas prohlížím fotky a říkám si, že je to zázrak, co všechno jsme viděli. Prach a opuchnutá víčka jsou zapomenuté.

Jaký je život herečky v Čechách?

Pokud má hodně práce, běduje její rodina. Pokud má málo práce, běduje její bankovní účet – rodina je v tu chvíli spokojená, má svůj oblíbený servis. Pokud je bez práce, přemýšlí, co by se mohla – pokud možno rychle – naučit. Ale to se asi týká nejen hereček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám