Hlavní obsah

Tanečnice Kristina Bastienová: „Jsem otevřená čemukoli a těším se na vše nové, co mě čeká.“

– PRAHA
Kariéra, Jan Matějka

Tančí v pražských v muzikálech Kleopatra, Tři mušketýři, v plzeňském divadle hraje ve slavném muzikálu Chicago Annii, moderuje Snídani s Novou a dělala choreografii k muzikálům Adéla ještě nevečeřela a Švejk. Jak to všechno stíhá?

Článek

Jste neuvěřitelně pracovitá. Kdy spíte?

No přece v noci, ale je pravda, že občas si lehnu i odpoledne. Když jsem byla malá, tak jsem se smála, proč chodí maminka spát po obědě – teď už to chápu.  

Máte vůbec někdy čas na sebe? Umíte si udělat „holčičí“ den?

Já si "holčičí" dny dělám a velmi ráda. Jednak mám každou neděli "obžerství" – to znamená, že jím vše, na co mám chuť a v jakémkoli množství. A také si občas děláme s kamarádkami dny, kdy se sejdeme na kávě, pokecáme nebo jdeme do sauny a všelijak jinak se hýčkáme.

Původně jste tanečnice, jak se jí člověk stane? Jaká byla Vaše cesta?

Od dětství jsem chtěla tančit, moje maminka i tatínek byli tanečníci. A tak jsem jsi splnila sen. Dostala jsem se na konzervatoř, vystudovala balet a pak šla rovnou do muzikálu. A od té doby si "tančím životem".

Jste už i herečkou. Vaší první filmovou rolí byli Milenci a vrazi, byla to náhoda nebo jste se o roli přičinila sama?

Nevím, jestli se mohu nazývat herečkou, ale role Maddy ve filmu Milenci a vrazi vznikla vlastně náhodou. Hrála jsem v pohádce O ztracené lásce kočičku Čičulínu, kde jsem měla pár vět, jinak jsem tančila. A po letech jsem se potkala s panem režisérem Viktorem Polesným na natáčení nějakého pořadu a povídali jsme si o tom, co dělám. Pochlubila jsem se, že jsem dostala hereckou roli v muzikálu a na to konto mě pozval na konkurz. A on vyšel.

V dobách minulých se často říkalo „…dostala se tam přes postel.“ Platí to ještě dnes, co myslíte?

Je mi líto, že se to říká a lidé si to myslí, ale já takovou zkušenost nemám. A po pravdě bych ani nikdy nic takového neudělala, nemohla bych se na sebe podívat do zrcadla.

Říká se „udělal skvělou kariéru“, co si pod tím představujete?

Záleží na tom, s jakou intonací se to řekne. Ale dá se to vysvětlit třeba i tak, že si člověk splnil svůj sen a dostal se tam, kam chtěl.

Jste herečka, tanečnice, moderátorka, choreografka… Co byste chtěla ještě zkusit? Co nějaký televizní seriál?

Ten už mám za sebou, byl to seriál Poslední sezóna. Je pravda, že mě potkávají věci, na které bych ani nepomyslela. Jsem otevřená čemukoliv a těším se na vše nové, co mě čeká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám